Na začiatku rozhodovania o Harabinovej žalobe bola sudkyňa Denisa Cviková, dnes jedna z tvárí korupčnej kauzy Búrka. O žalobe si písal aj Vladimír Sklenka s Marianom Kočnerom cez Threemu. Cvikovej rozhodnutie z januára 2019 teraz v októbri potvrdil Krajský súd v Bratislave, senát Milana Chalupku.

Ministerstvo spravodlivosti musí doplatiť Štefanovi Harabinovi takmer 90-tisíc eur. Je to suma, o ktorú prišiel po disciplinárnom treste z roku 2011 aj s úrokmi. Hoci rozhodnutie v disciplinárnom konaní žiaden súd nezrušil, okresný aj krajský súd mu škodu priznal.

Roman Pataj píše, ako sa (ne)zbaviť Harabina. „Lex Harabin môže naraziť na Ústavný súd aj neznáme motívy sudcu/politika.“

Denník N vydáva knihu o Štefanovi Harabinovi. Mapuje jeho kariéru a pomáha čitateľom pochopiť, čo Harabin znamenal pre slovenskú justíciu, ale aj to, čo možno čakať od jeho budúceho pôsobenia v politike. Text Veroniky Prušovej sprevádzajú komentáre Mariána Leška.

Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská dala disciplinárnym súdom mimoriadnu právomoc. Jej novela však nepomohla, Štefana Harabina a dvoch sudcov opäť oslobodili.

Štefan Harabin opäť nebude disciplinárne potrestaný. Odvolací disciplinárny senát zamietol odvolanie šéfky Najvyššieho súdu Daniely Švecovej. Trest hrozil Harabinovi a sudcom Gabriele Šimonovej a Viliamovi Dohňanskému za svojvoľné rozhodnutie v dovolacom konaní. Je to prvé právoplatné rozhodnutie zo 6 disciplinárnych konaní proti Harabinovi.

Ministerka spravodlivosti Žitňanská si posledné medializované rozhodnutie Harabina v kauze sýkorovci pozrie, no zatiaľ sa nehrnie do podávania disciplinárneho návrhu.

Disciplinárne konanie so Štefanom Harabinom sa opäť nezaobišlo bez invektív. No opäť je po ôsmich hodinách víťazom bývalý prvý muž justície. Tentoraz ho súd nepotrestal ani za výroky na šéfku Najvyššieho súdu.

Štefan Harabin je opäť nevinný. Ani za výroky na adresu Daniely Švecovej ho disciplinárny senát nepotrestal. Podľa senátu Juraja Floroviča sa disciplinárneho previnenia nedopustil.

Podľa predsedníčky Najvyššieho súdu Daniely Švecovej sa Štefan Harabin nevie zmieriť s tým, že bola do tejto funkcie zvolená ona. S tým podľa nej súvisia všetky útoky Harabina na jej osobu.

Štefan Harabin trvá na tom, že predsedníčka Najvyššieho súdu Daniela Švecová je chudera. Práve za tento výrok čelí disciplinárnemu konaniu, ktoré sa dnes opäť začalo krátko po desiatej.

Disciplinárne pojednávanie so Štefanom Harabinom sa ešte ani nezačalo, ale na chodbe už bolo rušno. Tentoraz zaútočil na predsedníčku Súdnej rady Janu Bajánkovú, opakovane o nej hovoril ako o juristútke. Súd bude prejednávať návrh za Harabinove vyjadrenia na šéfku Najvyššieho súdu Danielu Švecovú, o ktorej povedal, že je chudera.

Harabin si užíva novú rolu sudcu martýra a fanklub, ktorý ho chce za prezidenta. Disciplinárny súd dnes opäť rieši úroveň vyjadrovania sudcu Najvyššieho súdu. Vrátia sa mu na stôl výroky na adresu Švecovej, ktoré už raz vlastne odobril.

Štefan Harabin opäť neuspel so svojím právnym názorom, vďaka ktorému zrušil rozsudok nad bossom sýkorovcov Róbertom Lališom alias Kýblom. Dnes sa týmto rozhodnutím Harabinovho senátu, v ktorom bol aj sudca Martin Piovartsy a Pavol Farkaš, zaoberalo trestnoprávne kolégium Najvyššieho súdu. 

Harabin je opäť nevinný, nevyšiel ani ťah s porušením povinností šéfa kolégia. Tentoraz Harabin čelil disciplinárnemu návrhu za to, že nechcel zvolať zasadnutie trestnoprávneho kolégia. Disciplinárny senát v tom problém nevidel, rozhodnutie nie je právoplatné.

Štefan Harabin je opäť nevinný, ani dnes ho disciplinárny senát nepotrestal, ale naopak, oslobodil. Senát, ktorému predsedal Erik Uhlár, si nemyslí, že sa Harabin dopustil previnenia, ako to tvrdila predsedníčka Najvyššieho súdu Daniela Švecová.

Na úvod disciplinárneho konania so Štefanom Harabinom predseda senátu Erik Uhlár upozornil všetkých v pojednávacej sieni, že toho, kto sa bude správať urážlivo voči prítomným osobám, môže vykázať von.

Na disciplinárnom súde sa dnes začalo ďalšie z konaní proti bývalému predsedovi Najvyššieho súdu Štefanovi Harabinovi. Tentoraz sa týka toho, že ako predseda trestnoprávneho kolégia odmietal zvolať jeho zasadnutie.

Najčítanejšie teraz

Najprv sa vyhráža, potom líška. Akú hru rozohral Fico s KDH, je v hnutí panika a ako na to môžu jeho lídri reagovať?Robert Fico, Erik Tomáš a predseda KDH Milan Majerský na tlačovke k pomoci obciam, ktoré postihlo zemetrasenie. Foto - TASRPeniazmi na ukrajinskú muníciu posielajú darcovia odkaz aj Ficovej vláde, hovoria organizátori úspešnej zbierkyZbierka na ukrajinskú muníciu je už teraz jednou z najúspešnejších od vzniku SlovenskaNovým riaditeľom RTVS môže byť konšpirátor Machala, programová rada nebudeFoto N - Tomáš BenedikovičNewsfilter: Dá sa pochybovať, že KDH spoluprácou s koalíciou získa nejakých voličovBývalého námestníka SIS Borisa Beňu zadržali v Kongu. Môže to skomplikovať proces s Vladimírom PčolinskýmFoto N - Tomáš BenedikovičVývoj bojov (784. deň): Ukrajinci na Kryme zničili protivzdušný systém S-400, ktorý Rusi s pompou predávajú do svetaZničená časť protivzdušnej obrany S-400. Zdroj - ZSU/TelegramMocenské hry orbánovcov znamenajú koniec menšinového zastúpenia MaďarovMiniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien CherGyimesi pracoval u košického župana len pár týždňov, podľa polície vtedy zmanipuloval verejné obstarávanieFoto N - Vladimír ŠimíčekV čom sa mýlil Rudolf Huliak pri pokuse s kvetinou, na ktorú vydychoval dym z cigaryZdroj - Instagram SNS, Dvorapa/Wikimedia, CC BY-SA 3.0 Saková tají meno odborníka, na ktorého sa odvoláva pri miliónových nákupoch emisných kvótPodpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR  Denisa Saková (Hlas). Foto - TASRS týmito zbraňami by vojnu nevyhral. Čo útok Iránu na Izrael ukázal o jeho sile (+ infografiky)Iránsky útok na Izrael. Foto - TASR/APNa Slovensku sa rozbehla zbierka na ukrajinskú muníciu: Keď nie vláda, prispejeme myRuský postup na mnohých úsekoch je umožnený aj tým, že Ukrajinci nedokážu odpovedať adekvátnou delostreleckou paľbou. Foto - TASR/ukrajinský generálny štábAktivista Marek Mach: Konšpirátorov ani politikov sa nebojím. S bojom proti hoaxom neprestanem ani vo ŠvédskuMarek Mach. Foto N – Tomáš BenedikovičAkým podozreniam čelí Pellegrini? Nedodržaný limit kampane, utajovaní darcovia aj čudný listPeter Pellegrini na bilborde. Foto N - Tomáš BenedikovičSlováci sú ako kokosy. Športujú, ale nevedia po anglicky, hovoria zahraniční študentiZahraniční študenti na Slovensku. Koláž - N

Nové na Dennikn.sk

21:07Toto vystrihneme: Hviezdny mier 19:27Newsfilter: Dá sa pochybovať, že KDH spoluprácou s koalíciou získa nejakých voličov 19:19Vranovskú celulózku štát zasa karhá za ohrozovanie životného prostredia. Vyše dvojmiliónová pokuta ju však nezavrie 19:14Graf dňa: Výsledky holandskej ASML ukazujú, že sektor čipov nie je stávkou na istotu 19:11Bývalého námestníka SIS Borisa Beňu zadržali v Kongu. Môže to skomplikovať proces s Vladimírom Pčolinským 18:54Najprv sa vyhráža, potom líška. Akú hru rozohral Fico s KDH, je v hnutí panika a ako na to môžu jeho lídri reagovať? 18:49Saková tají meno odborníka, na ktorého sa odvoláva pri miliónových nákupoch emisných kvót 18:19S týmito zbraňami by vojnu nevyhral. Čo útok Iránu na Izrael ukázal o jeho sile (+ infografiky) 18:16Hiking basecamp: Kratšie výlety na hrad Hajnáčka, rozhľadne, Matku Božiu a Štúrovu lavičku 17:48Štátne teplárne riadili ich manažéri úspešne, vládnemu valcu aj tak neunikli 17:29Gyimesi pracoval u košického župana len pár týždňov, podľa polície vtedy zmanipuloval verejné obstarávanie 17:13Shooty: Suplent 17:08Popredná expertka na antisemitizmus: váš minister vnútra legitimizoval extrémistu. Je to nebezpečné 17:07My už s ropou končíme a bežať budeme na odpady, hovoria robotníci zo Slovnaftu. Preháňajú, no iba čiastočne 16:56Na semafore Obnov dom naďalej svieti červená a minister Taraba sa chváli, ako to rieši 16:54Peniazmi na ukrajinskú muníciu posielajú darcovia odkaz aj Ficovej vláde, hovoria organizátori úspešnej zbierky 16:19Mocenské hry orbánovcov znamenajú koniec menšinového zastúpenia Maďarov 16:07Prečo by učiteľ nemal spať so študentkou? Zbierka esejí Právo na sex sa zaoberá hranicami vzťahov, túžbou aj pornografiou 15:58V čom sa mýlil Rudolf Huliak pri pokuse s kvetinou, na ktorú vydychoval dym z cigary 15:58Novým riaditeľom RTVS môže byť konšpirátor Machala, programová rada nebude 14:47Danglár: Rys v ohrození 14:26Povinná vojenčina v 21. storočí? Rodovo neutrálna a vyberá tých najlepších, ukazuje švédsky model 14:19Slovenka bola pri smrteľnom útoku na Černihiv: Kým sme prišli k úkrytu, už sme počuli tri výbuchy 13:59Vývoj bojov (784. deň): Ukrajinci na Kryme zničili protivzdušný systém S-400, ktorý Rusi s pompou predávajú do sveta 13:57Slamerka Veroni Gyenge: Maďarská mládež na Slovensku veľmi túži po niečom, čo by patrilo aj jej, ale v politike takáto strana nie je 13:33V kine sa budete báť, no aj realita už je hrozivá. Film Kolaps ukazuje, ako môže dopadnúť rozdeľovanie spoločnosti 13:28„Ste pod papučou“, ale aj „konečne viem, čo si muž myslí“. Aké to je, keď ako Otcovia v plienkach rozprávame otvorene a do hĺbky 13:06Děj se co děj, nemáte se čeho bát 12:41Aktivista Marek Mach: Konšpirátorov ani politikov sa nebojím. S bojom proti hoaxom neprestanem ani vo Švédsku 12:26Povodne v Dubaji spájali s umelo vyvolaným dažďom. Čo hovoria dôkazy?