Vo švajčiarskom Nyone vyžrebovali skupiny kvalifikácie o postup na ME hráčov do 21 rokov v roku 2025 na Slovensku. Európsky šampionát sa uskutoční v ôsmich slovenských mestách, Slováci ako organizátori nemusia hrať kvalifikáciu a účasť na šampionáte majú automatickú. (uefa)

Slovensko je v užšom výbere kandidátov na organizovanie futbalového Eura do 21 rokov. „Vieme to zvládnuť, pričom ešte pred niekoľkými rokmi to bolo nepredstaviteľné,“ hovorí prezident SFZ Ján Kováčik.

Futbalová reprezentácia do 21 rokov nastúpi v baráži o postup na ME proti Ukrajine. Barážové zápasy o zostávajúce štyri miestenky na finálový turnaj v Gruzínsku a Rumunsku sa budú hrať od 19. do 27. septembra 2022, Slovensko odohrá prvý zápas doma.

Nemeckí futbalisti sa dostali do finále ME hráčov do 21 rokov po výhre nad Holandskom 2:1. Nemci si vytvorili rozhodujúci náskok v 8. ôsmej po dvoch góloch Floriana Wirtza. V druhom polčase znížil Holanďan Perr Schuurs. (uefa)

Futbalisti Portugalska porazili Španielsko 1:0 a postúpili do finále ME hráčov do 21 rokov. Rozhodujúci gól padol v 80. minúte, keď španielsky obranca Jorga Cuenca poslal centrovanú loptu do vlastnej siete. (uefa)

Tréner futbalovej reprezentácie do 21 rokov nominoval do zostavy dvoch nových hráčov. Zverencov Jaroslava Kentoša čakajú v novembri posledné dva zápasy kvalifikácie ME 2021 proti Gruzínsku a Lichtenštajnsku.

Francúzsko, Švajčiarsko, Gruzínsko, Azerbajdžan a Lichtenštajnsko budú súpermi futbalistov do 21 rokov v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2021. Kvalifikácia sa začne v marci 2019, skončí v októbri 2020.

Maďarsko a Slovinsko budú v roku 2021 hostiť futbalové Euro do 21 rokov. Okrem hostiteľských miest oznámila UEFA aj termín žrebu kvalifikácie, ten sa uskutoční 11. decembra 2018. Finálový turnaj ME sa bude hrať v júni 2021. (tasr)

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov prehrala v kvalifikácii ME 2019 v Španielsku 1:5. V tabuľke jej patrí predposledné piate miesto.

Futbalisti do 21 rokov prehrali v zápase kvalifikácie ME v Poprade so Španielskom 1:4. Po štyroch odohraných dueloch im v tabuľke 2. skupiny patrí priebežná tretia priečka so šiestimi bodmi.

Slovenskí futbalisti do 21 rokov vyhrali v Estónsku 2:1 a úspešne vstúpili do kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2019, ktoré sa budú konať v Taliansku a San Maríne.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov. Foto – TASR

Boli sme na futbalovom Eure do 21 rokov. Stretli sme charizmatického trénera Nemecka, videli sklamaných Španielov, ktorí zlyhali, hoci boli najlepší, aj Nemcov, ktorí nás pri oslave titulu obliali pivom.

Milana Škriniara zaradili do najlepšieho tímu Eura 21 v Poľsku. V top jedenástke má až šesť zástupcov Nemecko, ktoré turnaj vyhralo.

Futbalisti Nemecka vyhrali ME do 21 rokov, keď porazili Španielsko 1:0. Najlepším strelcom šampionátu sa stal Španiel Saúl Ñíguez, ktorého príbeh je jedným z najsilnejších na Eure. Ñíguez dva roky po zápasoch močil krv a v Reale ho šikanovali. Dnes má 22 a patrí k najlepším v Európe.

Odmietol 100-tisíc týždenne a následne si o rok posunul maturitu. Futbalový brankár Talianska Donnarumma patrí vo veku 18 rokov k najlepším na svete, jeho agent ho však dostal do situácie, v ktorej sa mu vlastní fanúšikovia vyhrážajú smrťou. Na Eure do 21 rokov ho zasypali dolármi.

Futbalisti Nemecka sa prebojovali do finále majstrovstiev Európy hráčov do 21 rokov v Poľsku, keď v utorňajšom prvom semifinále zvíťazili nad Anglickom 4:3 v jedenástkovom rozstrele.

Na prijatie futbalistov do 21 rokov na úrade vlády prišiel aj minister vnútra Robert Kaliňák. Premiér Robert Fico zopakoval kritiku Nemecka a Talianska z otvoreného listu šéfovi UEFA. „To sú podrazy, na ktoré musí byť človek pripravený.“

Fico s futbalistami.

Robert Fico prijme v utorok o 12.30 na úrade vlády futbalových reprezentantov do 21 rokov. Premiér poslal šéfovi UEFA list a kritizuje v ňom neférovú hru Talianska a Nemecka, ktoré namiesto Slovenska postúpili do semifinále ME.

Premiér Fico vyzýva na dodržiavanie fair-play, píše o nedôstojnom vystúpení Nemecka a Talianska v boji o postup do semifinále ME do 21 rokov a očakáva, že vznikne spravodlivejší herný systém.

Určite tam je smútok, prevláda sklamanie. Na hráčov som neskutočne pyšný, povedal tréner Pavel Hapal po návrate futbalovej reprezentácie do 21 rokov z ME. Mladí Slováci porazili Poľsko aj Švédsko a vypadli len na základe skóre.

Robert Fico je rozčarovaný zo spôsobu, akým bol národný tím do 21 rokov vyradený z Eura. Napíše preto list šéfovi UEFA.

Proti Slovensku sa nikto nespikol a futbalové Euro do 21 rokov je pre nás víťazstvom. Mladí Slováci na šampionáte ukázali veľký potenciál a raz by mali byť oporami reprezentácie. Konečne môžeme hovoriť len o pozitívách, píše Samo Marec.

Slovenskí futbalisti do 21 rokov nepostúpili do semifinále majstrovstiev Európy. Rozhodla o tom výhra Talianska nad Nemeckom 1:0, po ktorej Nemci klesli v C-skupine na druhú priečku a v tabuľke druhých tímov vďaka lepšiemu skóre predbehli Slovensko.

Mladí Slováci ďakujú fanúšikom po zápase s Anglickom. Foto TASR - Martin Baumann

Slovensko podľa priebežných výsledkov vypadáva z futbalových ME do 21 rokov. V zápasoch C-skupiny vyhráva po 1. polčase Taliansko nad Nemeckom 1:0 a Česko prehráva s Dánskom 1:2. Slovensku by momentálne pomohol akýkoľvek gól v zápase Talianska a Nemecka.

Portugalskí futbalisti do 21 rokov zdolali v B-skupine majstrovstiev Európy Macedóncov 4:2, no prišli o šancu na postup do semifinále. V tabuľke druhých tímov sa im nepodarilo preskočiť Slovákov. Zápas pískal slovenský rozhodca Ivan Kružliak.

Mladí slovenskí futbalisti po výhre 3:0 nad Švédskom dostali konkurentov pod tlak. V tabuľke druhých tímov sú prví a hoci ich súperi majú zápas k dobru, ak chcú Slovákov predbehnúť, musia vyhrať a streliť minimálne tri góly.

Futbaloví reprezentanti do 21 rokov porazili na ME Švédsko 3:0 a v skupine A obsadili druhú priečku. O postupe Slovenska do semifinále rozhodnú výsledky zápasov v skupinách B a C. Góly Slovenska strelil Chrien, Mihálik a Šatka.

V druhom zápase A-skupiny vyhráva Anglicko nad Poľskom 2:0. Ak sa v zostávajúcich 20 minútach nič nezmení, Anglicko vyhrá A skupinu a postúpi do semifinále, Slovensko skončí druhé a bude čakať na výsledky zápasov v skupinách B a C.

V druhom polčase je zápas Slovenska a Švédska vyrovnaný, tempo hry je voľnejšie, ani jedno mužstvo si nevypracovalo šancu. Po hodine hry vyhrávame na ME do 21 rokov 2:0.

Futbaloví reprezentanti do 21 rokov vyhrávajú na ME po 1. polčase nad Švédskom 2:0. Slováci na ihrisku dominujú, majú častejšie loptu, na strely vyhrávajú 11:3. Góly strelil Chrien a Mihálik.

Martin Chrien oslavuje prvý gól Slovenska. Foto TASR.

Slovensko vyhráva nad Švédskom 2:0. V zápase futbalových ME do 21 rokov skóroval v 22. minúte Jaroslav Mihálik, ktorý zakončil slovenský protiútok. Zverenci Pavla Hapala zatiaľ dominujú a ich vedenie je zaslúžené.

V paralelne hranom zápase A-skupiny ME do 21 rokov vyhráva Anglicko nad Poľskom 1:0. Za týchto okolností by sa víťazom skupiny stalo Anglicko, ktoré by automaticky postúpilo do semifinále. Slováci by skončili na 2. priečke a čakali by na výsledky zápasov v skupine B a C.

Slovenskí futbalisti vyhrávajú od 5. minúty nad Švédskom 1:0. V zápase ME do 21 rokov skóroval hlavičkou Martin Chrien.

Futbaloví reprezentanti do 21 rokov nastúpili na zápas majstrovstiev Európy proti Švédsku. Pre udržanie si šance na postup do semifinále potrebujú zvíťaziť. V A-skupine sa paralelne hrá aj duel Poľsko – Anglicko.

Ak slovenskí futbalisti do 21 rokov dnes zdolajú Švédov a Angličania nezískajú tri body proti Poľsku, Slováci postúpia z prvého miesta A-skupiny do semifinále majstrovstiev Európy. Zápas sa začína o 20:45, hrá sa v poľskom Lubline.

Českí futbalisti zdolali na ME do 21 rokov Talianov 3:1 a stále sú v reálnej hre o postup. V tabuľke C-skupiny majú 3 body rovnako ako Taliani a Nemci, ktorých však dnes ood 20:45 len čaká druhý zápas na turnaji proti Dánsku. (uefa)

Český futbalový majster Slavia Praha prejavil záujem o 22-ročného slovenského stredopoliara Stanislava Lobotku. Vedenie Slavie už dlhší čas aktívne sleduje člena reprezentačného výberu do 21 rokov.

Domáci Poliaci na futbalových ME do 21 rokov remizovali so Švédmi 2:2. Znamená to, že Slováci sa udržali v tabuľke A-skupiny na druhom mieste. Slováci tak stále majú šancu postúpiť do semifinále aj z prvého miesta.

uefa.com

Slovenskí futbalisti do 21 rokov prehrali na Eure v Poľsku s Anglickom 1:2. Slováci sa dostali do vedenia gólom Chriena, Angličania otočili zásluhou Mawsona a Redmonda a Slovákov preskočili v tabuľke.

Tréner Pavel Hapal posiela v 66. minúte na ihrisko Šafranka s Bénesom, ktorí striedajú Zreľáka s Chrienom. Krátko predtým Slováci reklamovali ruku Angličanov v pokutovom území, rozhodca však neodpískal penaltu.

Angličania otáčajú a nad Slovákmi vyhrávajú 2:1. V 61. minúte sa presadil Redmond. Škriniar na polovici ihriska prepadol, Baker videl na druhej strane ihriska Redmonda, ktorý s a presadil v súboji 1 na 1.

Angličania vyrovnali v 50. minúte proti Slovákom na 1:1 v zápase ME do 21 rokov. Po rohu využil zmätok v slovenskej šestnástke Mawson, ktorý dorazil do bránky vlastnú strelu.

Začal sa druhý polčas zápasu Slovensko – Anglicko na futbalových ME do 21 rokov. Slováci vyhrávajú 1:0 gólom Chriena. Angličania sú pod tlakom, aby mali šancu na postup, potrebujú vyhrať.

Slovenskí futbalisti do 21 rokov vyhrávajú po I. polčase na ME v Poľsku nad Anglickom 1:0, v 23. minúte skóroval Chrien. Angličania si nevypracovali vyloženú šancu.

Chrien oslavuje gól na Euro do 21 rokov. Foto - tasr

V 42. minúte vyslal spoza šestnástky výbornú strelu na anglickú bránku Mihalík. Lopta tesne pred Pickfordom skočila a narobila mu veľké problémy.

Angličania sa stále nedostali k vyloženej šanci, najbližšie ku gólu bol v 36. minúte Swift lobovanou strelou spoza šestnástky. Slováci tak na ME do 21 rokov stále vyhrávajú 1:0.

Slovensko vyhráva nad Anglickom 1:0 v zápase ME do 21 rokov. V 23. minúte sa po Rusnákovom rohovom kope hlavičkou presadil Martin Chrien. Bola to prvá slovenská strela na bránku.

Prvých dvadsať minút zápasu Slovensko – Anglicko na Eure do 21 rokov bolo opatrných, ani jeden tím si nevypracoval vyloženú šancu. Miernu územnú prevahu má Slovensko.

Začal sa zápas Slovensko – Anglicko na futbalových ME do 21 rokov. Tréner Pavel Hapal ponechal zostavu z piatkového víťazného zápasu nad Poľskom (2:1). Vysiela TV Dajto.

Slovenskí fanúšikovia pred zápasom. Foto - tasr

Taliani zvíťazili nad Dánskom 2:0 v zápase C-skupiny futbalových ME do 21 rokov. Stretnutie pískal ako hlavný slovenský rozhodca Ivan Kružliak.

Najčítanejšie teraz

Najprv sa vyhráža, potom líška. Akú hru rozohral Fico s KDH, je v hnutí panika a ako na to môžu jeho lídri reagovať?Robert Fico, Erik Tomáš a predseda KDH Milan Majerský na tlačovke k pomoci obciam, ktoré postihlo zemetrasenie. Foto - TASRS týmito zbraňami by vojnu nevyhral. Čo útok Iránu na Izrael ukázal o jeho sile (+ infografiky)Iránsky útok na Izrael. Foto - TASR/APPeniazmi na ukrajinskú muníciu posielajú darcovia odkaz aj Ficovej vláde, hovoria organizátori úspešnej zbierkyZbierka na ukrajinskú muníciu je už teraz jednou z najúspešnejších od vzniku SlovenskaMy už s ropou končíme a bežať budeme na odpady, hovoria robotníci zo Slovnaftu. Preháňajú, no iba čiastočneZamestnanci Slovnaftu pred vstupom do fabriky. Z posledných protestov pracovníkov rafinérie za vyššie mzdy z roku 2023. Foto N - Tomáš HrivňákNovým riaditeľom RTVS môže byť konšpirátor Machala, programová rada nebudeFoto N - Tomáš BenedikovičNewsfilter: Dá sa pochybovať, že KDH spoluprácou s koalíciou získa nejakých voličovMocenské hry orbánovcov znamenajú koniec menšinového zastúpenia MaďarovMiniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien CherGyimesi pracoval u košického župana len pár týždňov, podľa polície vtedy zmanipuloval verejné obstarávanieFoto N - Vladimír ŠimíčekBývalého námestníka SIS Borisa Beňu zadržali v Kongu. Môže to skomplikovať proces s Vladimírom PčolinskýmFoto N - Tomáš BenedikovičVývoj bojov (784. deň): Ukrajinci na Kryme zničili protivzdušný systém S-400, ktorý Rusi s pompou predávajú do svetaZničená časť protivzdušnej obrany S-400. Zdroj - ZSU/TelegramZatĺka manželku, podporuje násilie a obmedzuje slobodu. Svet indickému premiérovi aj tak nadbieha (profil týždňa)Indický premiér Naréndra Módí počas predvolebnej kampane. Foto: TASR/APAktivista Marek Mach: Konšpirátorov ani politikov sa nebojím. S bojom proti hoaxom neprestanem ani vo ŠvédskuMarek Mach. Foto N – Tomáš BenedikovičV čom sa mýlil Rudolf Huliak pri pokuse s kvetinou, na ktorú vydychoval dym z cigaryZdroj - Instagram SNS, Dvorapa/Wikimedia, CC BY-SA 3.0 Vývoj bojov (783. deň): Letisko Džankoj na Kryme zasiahol ťažký nálet, podľa Rusov útočili americké rakety ATACMSZ letiska Džankoj operujú aj ruské vrtuľníky Mi-28. O tom, či sa podarilo nejaké zničiť, zatiaľ nie je nič známe. Foto - WikipediaV kine sa budete báť, no aj realita už je hrozivá. Film Kolaps ukazuje, ako môže dopadnúť rozdeľovanie spoločnostiFoto - Forum Film

Nové na Dennikn.sk

Včera 21:07Toto vystrihneme: Hviezdny mierVčera 19:27Newsfilter: Dá sa pochybovať, že KDH spoluprácou s koalíciou získa nejakých voličovVčera 19:19Vranovskú celulózku štát zasa karhá za ohrozovanie životného prostredia. Vyše dvojmiliónová pokuta ju však nezavrieVčera 19:14Graf dňa: Výsledky holandskej ASML ukazujú, že sektor čipov nie je stávkou na istotuVčera 19:11Bývalého námestníka SIS Borisa Beňu zadržali v Kongu. Môže to skomplikovať proces s Vladimírom PčolinskýmVčera 18:54Najprv sa vyhráža, potom líška. Akú hru rozohral Fico s KDH, je v hnutí panika a ako na to môžu jeho lídri reagovať?Včera 18:49Saková tají meno odborníka, na ktorého sa odvoláva pri miliónových nákupoch emisných kvótVčera 18:19S týmito zbraňami by vojnu nevyhral. Čo útok Iránu na Izrael ukázal o jeho sile (+ infografiky)Včera 18:16Hiking basecamp: Kratšie výlety na hrad Hajnáčka, rozhľadne, Matku Božiu a Štúrovu lavičkuVčera 17:48Štátne teplárne riadili ich manažéri úspešne, vládnemu valcu aj tak neunikliVčera 17:29Gyimesi pracoval u košického župana len pár týždňov, podľa polície vtedy zmanipuloval verejné obstarávanieVčera 17:13Shooty: SuplentVčera 17:08Popredná expertka na antisemitizmus: váš minister vnútra legitimizoval extrémistu. Je to nebezpečnéVčera 17:07My už s ropou končíme a bežať budeme na odpady, hovoria robotníci zo Slovnaftu. Preháňajú, no iba čiastočneVčera 16:56Na semafore Obnov dom naďalej svieti červená a minister Taraba sa chváli, ako to riešiVčera 16:54Peniazmi na ukrajinskú muníciu posielajú darcovia odkaz aj Ficovej vláde, hovoria organizátori úspešnej zbierkyVčera 16:19Mocenské hry orbánovcov znamenajú koniec menšinového zastúpenia MaďarovVčera 16:07Prečo by učiteľ nemal spať so študentkou? Zbierka esejí Právo na sex sa zaoberá hranicami vzťahov, túžbou aj pornografiouVčera 15:58V čom sa mýlil Rudolf Huliak pri pokuse s kvetinou, na ktorú vydychoval dym z cigaryVčera 15:58Novým riaditeľom RTVS môže byť konšpirátor Machala, programová rada nebudeVčera 14:47Danglár: Rys v ohrozeníVčera 14:26Povinná vojenčina v 21. storočí? Rodovo neutrálna a vyberá tých najlepších, ukazuje švédsky modelVčera 14:19Slovenka bola pri smrteľnom útoku na Černihiv: Kým sme prišli k úkrytu, už sme počuli tri výbuchyVčera 13:59Vývoj bojov (784. deň): Ukrajinci na Kryme zničili protivzdušný systém S-400, ktorý Rusi s pompou predávajú do svetaVčera 13:57Slamerka Veroni Gyenge: Maďarská mládež na Slovensku veľmi túži po niečom, čo by patrilo aj jej, ale v politike takáto strana nie jeVčera 13:33V kine sa budete báť, no aj realita už je hrozivá. Film Kolaps ukazuje, ako môže dopadnúť rozdeľovanie spoločnostiVčera 13:28„Ste pod papučou“, ale aj „konečne viem, čo si muž myslí“. Aké to je, keď ako Otcovia v plienkach rozprávame otvorene a do hĺbkyVčera 13:06Děj se co děj, nemáte se čeho bátVčera 12:41Aktivista Marek Mach: Konšpirátorov ani politikov sa nebojím. S bojom proti hoaxom neprestanem ani vo ŠvédskuVčera 12:26Povodne v Dubaji spájali s umelo vyvolaným dažďom. Čo hovoria dôkazy?