Matúš Šutaj Eštok povedal, že je za zverejnenie videí z nehody Andreja Danka, no nie je „ten, kto videá má“. Minister vnútra tak na tlačovke reagoval na novinársku otázku k zrážke v bratislavskej Dúbravke, od ktorej uplynuli už tri mesiace.

Záujem „grandiózneho“ Danka o post šéfa parlamentu je Ficova príležitosť, píše v Newsfiltri Filip Obradovič. „Hádky o funkcie nevyzerajú dobre. Ľudí otravujú, pretože nimi politici vysielajú signál, že sa starajú len o seba. Ťažiť z toho môže len ten, kto sa tvári, že s tým nič nemá a je nad vecou. Teda Robert Fico.“

Gruzínsky premiér presadzuje zákon o zahraničných agentoch, aký chcel aj Andrej Danko. Do ulíc preto vyšli protestovať tisícky ľudí a krajine pohrozila aj Únia. Ak zákon prejde, zahatá Gruzínsku cestu do EÚ. Maďarsko aj Rusko podobný zákon už majú.

V SNS stále chcú post predsedu parlamentu, minister Taraba argumentuje aj tým, že Andrej Danko v roku 2018 súhlasil, aby bol Peter Pellegrini premiérom. Hlas to odmieta, ale Richard Raši zároveň priznáva, že SNS za neho zatiaľ hlasovať nechce.

Foto N - Šimon Kern

Zo strán vládnej koalície prenikajú informácie, že premiér Fico to s podporou ambície Danka stať sa predsedom parlamentu až tak vážne nemyslí a v prvom rade chce mať v koalícii teraz pokoj. Predsedovi SNS ide predovšetkým o jeho osobné ambície a tie zatiaľ zostávajú nenaplnené, Hlas oznámil, že Pellegriniho vo vedení Národnej rady vystrieda Richard Raši.

Koaliční lídri. Foto N - Vladimír Šimíček

Robert Fico rešpektuje právo strany Hlas na post predsedu parlamentu. Reagoval tak na vyhlásenie Erika Tomáša, že chcú do funkcie Richarda Rašiho. Premiér v sobotu povedal, že by chcel za predsedu parlamentu Andreja Danka.

Robert Fico by chcel Andreja Danka za predsedu parlamentu, hoci SNS je najmenšou koaličnou stranou. V Národnej rade má desať poslancov a vo voľbách získala 5,6 %. Oproti tomu má Hlas 27 poslancov a získal 14,7 %.

Hlas nezdieľa názor premiéra na to, aby sa Andrej Danko stal predsedom parlamentu, reagovala strana. Tvrdí, že prezidentskými voľbami sa nijako nezmenili pomery dohodnuté v koaličnej zmluve.

Robert Fico je za to, aby bol predsedom parlamentu Andrej Danko z SNS. Koalícia na tom ešte nemá dohodu, premiér to označil za svoj politický názor. Na obsadení tohto postu sa dohodnú až o niekoľko týždňov či mesiacov.

To, že zvolenie Pellegriniho za prezidenta by malo spôsobiť zmeny vo vládnej koalícii, tvrdí Andrej Danko už dlhšie, píše v Newsfiltri Jana Shemesh. „Zatiaľ to vyzerá tak, že žiadzu po zmenách verejne deklaruje hlavne SNS, ktorá má v koalícii najslabší hlas a už sa jej niečo podarilo od Hlasu zobchodovať aj pred voľbami. Lenže Hlas už od Danka láskavosti veľmi nepotrebuje a Fico bude trvať na tom, aby nikto nepodnikal kroky vedúce k rozkývaniu koalície.“

Andrejovi Dankovi hrozí za kolíziu so semaforom maximálne pokuta. Prokuratúra prípad uzavrela s tým, že nejde o trestný čin, ale o skutok, ktorý by mohol byť priestupkom. Ďalej ho rieši len dopravný inšpektorát. Predseda SNS z miesta nehody odišiel a dychovú skúšku robil až na ďalší deň. (tvnoviny.sk)

SNS chce rokovať o podmienkach fungovania koalície, keďže po zvolení Petra Pellegrinho sa podľa strany zásadne mení situácia. Andrej Danko chce viac povedať po stredajšej koaličnej rade.

SNS v stanovisku pogratulovala Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu v prezidentských voľbách. Predseda strany Andrej Danko počas noci neprišiel do Pellegriniho volebného štábu. Víťaz volieb hovoril, že Danko je mimo Bratislavy.

Niekoľko minút pred koncom volieb Andrej Danko zverejnil, že odvolil na Záhorí. Predseda SNS už predtým oznámil, že nepríde podporiť Petra Pellegriniho do jeho volebného štábu.

Predseda SNS Andrej Danko doteraz neinformoval, či bol voliť v prezidentských voľbách, zverejnil len príspevok o nebezpečných medveďoch. O svojej účasti zatiaľ nepísal ani premiér Robert Fico.

Andrej Danko posunul termín upratovania Dúbravky vlastnou osobou z tejto soboty na 26. apríla od 9.00 h. „Vzhľadom na to, že sú zajtra prezidentské voľby, rozhodol som sa termín upratovania Dúbravky zmeniť,“ oznámil predseda SNS deň pred akciou.

Andrej Danko chce vytvoriť národný mediálny úrad, ktorý má kontrolovať prácu novinárov. Tvrdí, že to od nás požaduje Európska únia, tá však žiaden nový úrad nechce. Slovensko už mediálneho regulátora má a tento rok by mal dostať nové kompetencie, vysvetľuje Filip Struhárik v MediaBrífingu.

Korčok v debatách vystrkuje rožky a konečne nepoužíva slovo podržtaška, ocenila prvovolička Ema na svojom kandidátovi. Mateja prekvapilo, že jeho favorit Danko odstúpil. Pellegrini by sa podľa neho mal zamerať na pronárodný program.

Fico a Danko sa na poslednú chvíľu jasne postavili za Pellegriniho, píše v Newsfiltri Filip Obradovič. „Táto otočka nebola zadarmo. Pellegrini zobchodoval podporu SNS za zdravotnú starostlivosť transrodových ľudí… No zrejme najdôležitejším dôvodom podpory je racionálny záujem vládnej koalície vyhrať ďalšie voľby, potvrdiť prevahu nad opozíciou a mať v paláci blízkeho človeka, ktorý odkýva, čo bude treba.“

Ivan Korčok kritizoval Andreja Danka za to, že ho na brífingu označil za zlo, a od Petra Pellegriniho chcel vysvetlenie. „Pre vládne strany je veľmi dôležité mať prezidenta,“ povedal Ivan Korčok a myslí si, že to je podľa neho dôvod útokov. (rtvs)

Andrej Danko podporil Petra Pellegriniho až potom, ako Hlas opäť ustúpil SNS pri transrodových ľuďoch. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková z Hlasu zrušila štandardný postup pre medicínsku starostlivosť, hoci sa s ním stotožňovala.

Andrej Danko by chcel pričleniť Slovenskú národnú knižnicu k Matici slovenskej. Ministerka kultúry Martina Šimkovičová v marci odvolala riaditeľku knižnice Katarínu Krištofovú, ako dôvod uviedla manažérske pochybenia.

SNS zopakovala svoju podporu pre Petra Pellegriniho v prezidentských voľbách. „Prajem ti úprimne, aby si v sobotu to totálne zlo – aby si ho aj v mene SNS porazil,“ povedal Andrej Danko Pellegrinimu po rokovaní koaličnej rady. Robert Fico sa Dankovi poďakoval za politické gesto.

Andrej Danko vyslovuje podporu SNS Petrovi Pellegrinimu. Foto N - Šimon Kern

V centrále SNS budú od 13. hodiny rokovať Andrej Danko, Peter Pellegrini a Robert Fico. Na stretnutie prišiel aj minister životného prostredia Tomáš Taraba. Pellegrini sa pri príchode nepristavil pri novinároch a neodpovedal na otázky. Rovnako ani Fico.

Foto N - Šimon Kern

Andrej Danko v prokremeľskom kanáli Infovojna povedal, že preňho je najdôležitejšie udržať vládu, preto bude v 2. kole „voliť rozumom“ a SNS podporí Petra Pellegriniho. „Urobím všetko pre to, aby Korčok nebol prezident,“ vyhlásil Danko, no dodal, že z Pellegriniho „cíti odstup“.

Pellegrini podľa Danka „dovydieral Fica“ pri vzniku vlády, aby dostal podporu v prezidentských voľbách. „Fico mu musel sľúbiť, že ho podporí za prezidenta,“ tvrdil Danko začiatkom februára v dezinformačnom rádiu Infovojna. Ďalej hovoril, že Pellegrini vraj nemá šancu osloviť voličov SNS a v prípade zvolenia bude pod vplyvom Ameriky.

Robert Fico pred vyše rokom a Andrej Danko len pred pár mesiacmi rozprávali o Petrovi Pellegrinim s pohŕdaním. Vypočuli sme si niekoľko hodín záznamov rozhovorov, ktoré lídri Smeru a SNS v posledných rokoch poskytli dezinformačným kanálom. Fico hovoril, že Pellegrini je zradca, nazýval ho liberálom a naznačoval, že má niečo so Sorosom.

Foto N - Vladimír Šimíček

Každému členovi vládnej koalície musí záležať na tom, aby voľby o dva týždne vyhral Peter Pellegrini, reagoval Matúš Šutaj Eštok na Andreja Danka. Ten sa vzdal prezidentskej kandidatúry v prospech Štefana Harabina a Pellegriniho pred voľbami kritizoval.

Prvovoliči hovoria, koho chcú zvoliť za prezidenta: gymnazistovi z Nitry sa páči Harabinov prejav, elektrotechnik Daniel si myslí, že hlavou štátu má byť určite muž. Podľa viacerých by mal prezident obnoviť vzťahy s Ruskom a najdôležitejšie sú pre nich národné hodnoty.

Štefan Harabin v rozhovore na RTVS tvrdí, že by ako prezident nevymenoval človeka s „pečiatkou daňového podvodníka“. Dodal, že by tiež nemohol dopustiť, aby bol vo vláde „plagiátor“. Súčasťou vládnej koalície je aj Andrej Danko s plagiátorskou kauzou, ktorý v Harabinov prospech odstúpil z volieb.

Andrejovi Dankovi nepripadá zvláštne, že po vzdaní sa kandidatúry podporil Štefana Harabina namiesto Petra Pellegriniho, ktorý je jeho koaličným partnerom. Zopakoval, že si želal kandidatúru Roberta Fica a že sa s Pellegrinim nedohodol na podpore.

SNS chápe situáciu, keď tvrdí, že je potrebné spájať národno-vlastenecké sily aj cez prezidentský úrad, vyhlásil Štefan Harabin. Harabin ocenil podporu Andreja Danka, ktorý sa vzdal kandidatúry na prezidenta v jeho prospech.

Andrej Danko sa vzdal kandidatúry na prezidenta v prospech Štefana Harabina. Predseda SNS povedal, že to urobil preto, aby sa netrieštili národné sily.

Andrej Danko sa 18. marca vzdal prezidentskej kandidatúry v prospech Štefana Harabina. Foto - TASR

Poslanec za SNS Roman Michelko vraví, že voliči im vyčítajú, že zmeny presadzujú pomaly. Predseda strany Andrej Danko už viackrát vyhlásil, že tlačí na Fica, aby si štát podrobovali rýchlejšie podľa vzoru Orbána.

V súvislosti s Andrejom Dankom sa často objavuje otázka, prečo sa naňho nehľadí ako na opitého, keď ušiel z miesta nehody a bezprostredne po nehode sa nepodrobil skúške na alkohol. Fúkal až po 15 hodinách. Lekár a advokát Peter Kováč vysvetľuje, že ide o mýtus, že sa za opitého automaticky považuje ten, kto odmietne vyšetrenie na alkohol.

Andrej Danko tento týždeň rozprával, že vyšetrovanie jeho nehody by sa malo uzavrieť pokutou. Rozhodnutie policajta, podľa ktorého nespáchal trestný čin, predseda SNS zatiaľ nekomentoval. Predpoludním na sociálnej sieti zverejnil videorozhovor, ktorý uviedol slovami: „Srdce mám čisté a chcem, aby Slovensko malo skúseného prezidenta.“

Andrej Danko na otázku, kto by bola v prípade jeho zvolenia prvá dáma, odpovedal, že „určite nie je homosexuál, takže by to bola žena“. Predseda SNS dodal, že dúfa, že sa RTVS bude pýtať túto otázku každého kandidáta na prezidenta.

Andrej Danko vidí ako jediné riešenie v súvislosti s vojnou na Ukrajine vznik demilitarizovanej zóny. Predseda SNS o Rusku hovoril ako veľmoci, ktorá je „taká silná, že nás ubijú čiapkami“. Podľa Danka je Rusko tam, kde chce byť.

Na otázku, aký by mal byť prezident, citoval Andrej Danko pieseň od Jaroslava Nohavicu: „Pane prezidente, vy to pochopíte, vy všechno víte.“ Vlastnosti prezidenta opísal tak, že by mal milovať slovenčinu ako Štúr, mal by mať bojovnosť ako Štefánik, vieru ako Hlinka či schopnosti ako Husák.

Prezidentský kandidát Andrej Danko nepovedal, koho podporí v 2. kole prezidentských volieb. Nepovedal ani to, či by pri úspechu v eurovoľbách nastúpil do europarlamentu, no dodal, že si naplánoval schôdze s európskymi krajne pravicovými politikmi.

Andrej Danko aj bratislavská prokuratúra mlčia, či predsedovi SNS vrátili vodičský preukaz. Zadržali mu ho, keď v januári narazil do semafora a z miesta ušiel. Policajt po dvoch mesiacoch vyšetrovania uzavrel nehodu ako priestupok.

Andrej Danko aj bratislavská prokuratúra mlčia, či predsedovi SNS vrátili vodičský preukaz, ktorý mu zadržali, keď v januári narazil do semafora a z miesta ušiel. Policajt po dvoch mesiacoch vyšetrovania uzavrel nehodu ako priestupok.

Policajný vyšetrovateľ uzavrel dopravnú nehodu Andreja Danka, keď 11. januára narazil do semafora a z miesta ušiel, ako priestupok. Nezistil spáchanie trestného činu. Teraz závisí od dozorujúceho prokurátora z príslušnej bratislavskej okresnej prokuratúry, či akceptuje rozhodnutie policajta. Má na to 30 dní od doručenia.

Shooty: Dysfunkcia

Video: SNS útočí na riaditeľa RTVS, hovorí o parazitoch. Tlačovú besedu prevalcovalo, keď umelec na Andreja Danka vykríkol, že je debil.

Na Andreja Danka počas tlačovej besedy na rezorte kultúry kričal muž medzi novinármi, že je debil. Predseda SNS žiadal za to ospravedlnenie. Predpokladal, že to bol človek z médií, no nešlo o novinára, ale umelca, ktorý nebadane prišiel na jeho vystúpenie.

Až tretinu z aktuálnych prezidentských kandidátov možno zaradiť ku krajnej pravici, hovorí politológ Tomáš Nociar. Okrem Mariana Kotlebu či Róberta Šveca má k radikálnej pravici blízko aj Štefan Harabin či predseda SNS Andrej Danko.

Andrej Danko hovorí, že ako prezident by podporoval koalíciu Hlas, Smer, SNS a urobil by všetko preto, aby si „opozícia ani nezobla“. Podľa Danka je dôležité, aby súčasná vládna koalícia vládla dve funkčné obdobia. (tv joj24)

Andrej Danko tvrdí, že ak sa Donald Trump stane prezidentom USA, tak sa vojna na Ukrajine „skončí do 48 hodín“. „Keby vojna nevyhovovala iným záujmom a mocnostiam, už by bola dávno skončená,“ hovorí prezidentský kandidát Danko. Rusko sa podľa neho z vojny nestiahne. (joj24)

Predseda SNS Andrej Danko hovorí, že Slovensko sa bude inšpirovať Maďarskom v téme kontroly médií a mimovládnych organizácií. Podľa neho je možné, že mimovládky financované aj zo zahraničia, budú označované ako „zahraničný agent“. Dodal, že on sám taký zákon navrhne.

Najčítanejšie teraz

Najprv sa vyhráža, potom líška. Akú hru rozohral Fico s KDH, je v hnutí panika a ako na to môžu jeho lídri reagovať?Robert Fico, Erik Tomáš a predseda KDH Milan Majerský na tlačovke k pomoci obciam, ktoré postihlo zemetrasenie. Foto - TASRS týmito zbraňami by vojnu nevyhral. Čo útok Iránu na Izrael ukázal o jeho sile (+ infografiky)Iránsky útok na Izrael. Foto - TASR/APMy už s ropou končíme a bežať budeme na odpady, hovoria robotníci zo Slovnaftu. Preháňajú, no iba čiastočneZamestnanci Slovnaftu pred vstupom do fabriky. Z posledných protestov pracovníkov rafinérie za vyššie mzdy z roku 2023. Foto N - Tomáš HrivňákGyimesi pracoval u košického župana len pár týždňov, podľa polície vtedy zmanipuloval verejné obstarávanieFoto N - Vladimír ŠimíčekPeniazmi na ukrajinskú muníciu posielajú darcovia odkaz aj Ficovej vláde, hovoria organizátori úspešnej zbierkyZbierka na ukrajinskú muníciu je už teraz jednou z najúspešnejších od vzniku SlovenskaNewsfilter: Dá sa pochybovať, že KDH spoluprácou s koalíciou získa nejakých voličovNovým riaditeľom RTVS môže byť konšpirátor Machala, programová rada nebudeFoto N - Tomáš BenedikovičMocenské hry orbánovcov znamenajú koniec menšinového zastúpenia MaďarovMiniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien CherBývalého námestníka SIS Borisa Beňu zadržali v Kongu. Môže to skomplikovať proces s Vladimírom PčolinskýmFoto N - Tomáš BenedikovičVývoj bojov (783. deň): Letisko Džankoj na Kryme zasiahol ťažký nálet, podľa Rusov útočili americké rakety ATACMSZ letiska Džankoj operujú aj ruské vrtuľníky Mi-28. O tom, či sa podarilo nejaké zničiť, zatiaľ nie je nič známe. Foto - WikipediaZatĺka manželku, podporuje násilie a obmedzuje slobodu. Svet indickému premiérovi aj tak nadbieha (profil týždňa)Indický premiér Naréndra Módí počas predvolebnej kampane. Foto: TASR/APVýroba slovenskej munície bude bez európskych peňazí. Je to nefér, hovoria v DubniciPološtátna firma ZVS Holding sa špecializuje na výrobu delostreleckých granátov. Foto - ZVS HoldingSlováci sú ako kokosy. Športujú, ale nevedia po anglicky, hovoria zahraniční študentiZahraniční študenti na Slovensku. Koláž - NV kine sa budete báť, no aj realita už je hrozivá. Film Kolaps ukazuje, ako môže dopadnúť rozdeľovanie spoločnostiFoto - Forum FilmVývoj bojov (784. deň): Ukrajinci na Kryme zničili protivzdušný systém S-400, ktorý Rusi s pompou predávajú do svetaZničená časť protivzdušnej obrany S-400. Zdroj - ZSU/Telegram

Nové na Dennikn.sk

Včera 21:07Toto vystrihneme: Hviezdny mierVčera 19:27Newsfilter: Dá sa pochybovať, že KDH spoluprácou s koalíciou získa nejakých voličovVčera 19:19Vranovskú celulózku štát zasa karhá za ohrozovanie životného prostredia. Vyše dvojmiliónová pokuta ju však nezavrieVčera 19:14Graf dňa: Výsledky holandskej ASML ukazujú, že sektor čipov nie je stávkou na istotuVčera 19:11Bývalého námestníka SIS Borisa Beňu zadržali v Kongu. Môže to skomplikovať proces s Vladimírom PčolinskýmVčera 18:54Najprv sa vyhráža, potom líška. Akú hru rozohral Fico s KDH, je v hnutí panika a ako na to môžu jeho lídri reagovať?Včera 18:49Saková tají meno odborníka, na ktorého sa odvoláva pri miliónových nákupoch emisných kvótVčera 18:19S týmito zbraňami by vojnu nevyhral. Čo útok Iránu na Izrael ukázal o jeho sile (+ infografiky)Včera 18:16Hiking basecamp: Kratšie výlety na hrad Hajnáčka, rozhľadne, Matku Božiu a Štúrovu lavičkuVčera 17:48Štátne teplárne riadili ich manažéri úspešne, vládnemu valcu aj tak neunikliVčera 17:29Gyimesi pracoval u košického župana len pár týždňov, podľa polície vtedy zmanipuloval verejné obstarávanieVčera 17:13Shooty: SuplentVčera 17:08Popredná expertka na antisemitizmus: váš minister vnútra legitimizoval extrémistu. Je to nebezpečnéVčera 17:07My už s ropou končíme a bežať budeme na odpady, hovoria robotníci zo Slovnaftu. Preháňajú, no iba čiastočneVčera 16:56Na semafore Obnov dom naďalej svieti červená a minister Taraba sa chváli, ako to riešiVčera 16:54Peniazmi na ukrajinskú muníciu posielajú darcovia odkaz aj Ficovej vláde, hovoria organizátori úspešnej zbierkyVčera 16:19Mocenské hry orbánovcov znamenajú koniec menšinového zastúpenia MaďarovVčera 16:07Prečo by učiteľ nemal spať so študentkou? Zbierka esejí Právo na sex sa zaoberá hranicami vzťahov, túžbou aj pornografiouVčera 15:58V čom sa mýlil Rudolf Huliak pri pokuse s kvetinou, na ktorú vydychoval dym z cigaryVčera 15:58Novým riaditeľom RTVS môže byť konšpirátor Machala, programová rada nebudeVčera 14:47Danglár: Rys v ohrozeníVčera 14:26Povinná vojenčina v 21. storočí? Rodovo neutrálna a vyberá tých najlepších, ukazuje švédsky modelVčera 14:19Slovenka bola pri smrteľnom útoku na Černihiv: Kým sme prišli k úkrytu, už sme počuli tri výbuchyVčera 13:59Vývoj bojov (784. deň): Ukrajinci na Kryme zničili protivzdušný systém S-400, ktorý Rusi s pompou predávajú do svetaVčera 13:57Slamerka Veroni Gyenge: Maďarská mládež na Slovensku veľmi túži po niečom, čo by patrilo aj jej, ale v politike takáto strana nie jeVčera 13:33V kine sa budete báť, no aj realita už je hrozivá. Film Kolaps ukazuje, ako môže dopadnúť rozdeľovanie spoločnostiVčera 13:28„Ste pod papučou“, ale aj „konečne viem, čo si muž myslí“. Aké to je, keď ako Otcovia v plienkach rozprávame otvorene a do hĺbkyVčera 13:06Děj se co děj, nemáte se čeho bátVčera 12:41Aktivista Marek Mach: Konšpirátorov ani politikov sa nebojím. S bojom proti hoaxom neprestanem ani vo ŠvédskuVčera 12:26Povodne v Dubaji spájali s umelo vyvolaným dažďom. Čo hovoria dôkazy?