Denník N

Gastro a jedlo

Články o dobrom jedle, gastroscéne, reštauráciách a pochúťkach. Dobrú chuť!

Články

Minúta po Minúte

Zelený newsfilter: Česká kampaň Žeru maso popiera vedu rovnako, ako kedysi tabakový priemysel.

  • Tarabovci prichádzajú s tretím návrhom, ktorý znižuje ochranu prírody.
  • „Toxic fashion“ od značky Shein si kupujú aj Slováci.

Minimálna hodnota stravného lístka by mala od nového roka stúpnuť zo 4,80 na 5,10 eura, potvrdilo ministerstvo práce. Hodnota straveniek sa počíta ako 75 percent stravného na pracovné cesty, ktoré sa zase mení podľa vývoja cien jedál v reštauráciách. (tasr)

Finančná správa v októbri preverila 676 firiem, najčastejšie porušovali zákon neevidovaním tržieb. Kontroly sa zamerali najmä na firmy z odvetvia reštaurácií a pohostinstiev. Porušenie zákona odhalili v 24 percentách prípadov. (tasr, e)