Denník N

Budúca pani učiteľka, Hitlerov Mein Kampf a Protokoly sionských mudrcov

Nazýva ma chudáčikom, označuje ma za žida a vypisuje mi správy. Páči sa jej Hitlerov Mein Kampf a Protokoly sionských mudrcov považuje za seriózny zdroj informácií. Chváli sa, že ovláda pravopis a podporuje Kotlebu. Študuje na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského a pripravuje sa na dráhu učiteľky. Sebavedomie jej rozhodne nechýba. Skôr niečo iné.

Na Facebooku má profil na meno Veronika Marcineková. Z neho mi občas pošle nejakú správu.

titulka

K môjmu prvému virtuálnemu kontaktu s Veronikou Marcinekovou došlo po tom ako napísala komentár pod môj blog „Kotlebovská dievčina.“ Hoci som z ohľaduplnosti neuviedol meno mladej členky Kotlebovej strany, Veroniku to vyprovokovalo k napísaniu viacerých komentárov. Pred tým, ako ich administrátori Denníka N vymazali, sa mi podarilo zachrániť aspoň jeden, ktorý som následne pripojil pod blog. Teraz jeden z komentárov hrdinky blogu zverejním aj s jej menom, pretože táto veľmi agilná mladá členka ĽSNS po zverejnení blogu bez zábran klamala, že nikdy nič také nenapísala.

d-1p 24-12-16-u-mankosa

Veronika ma v komentári nazvala „ty chudáčik,“ napísala „Náš vzor je žid Benčík…,“ pridala pár vulgarizmov, čosi o mentálnom masturbovaní a o mojom údajne povaľačskom a  nudnom živote. Mňa zaujala najmä pasáž, v ktorej hovorí o tom, že píšem o „kotlebovoličke, lebo si vôbec dovolila mať iné myšlienky ako ja.“ Nuž, milá slečna Veronika, myšlienky tejto dievčiny uverejnené v blogu rozhodne nezdieľam. A mýlite sa, demokracia nie je o tom, že niekto virtuálne strieľa a posiela do plynu ľudské bytosti. Ak to vám pripadá ako akceptovateľný „iný názor,“ určite ste si zmýlili povolanie.

marcinekova-pod-blogom-o-procnerovej-p

V nevyžiadaných správach, na ktoré nereagujem a nemienim rešpektovať ich dôvernosť, mi slečna Marcineková dáva lekcie z morálky. 26. decembra 2016 mi okrem iného napísala: „26.12.16 Dobrý deň ujo Benčo, viem, že ste vo vašom stalkingovom tíme boli zo mňa všetci zhrození, že som si dovolila napísať svoje myšlienky. Prepáčte, ze som vás tým kúskom irónie urazila, ale ústava a právo na slobodu slova sú na mojej strane.

uvod

A 17. januára 2017 „Prečo tak starostlivo cenzurujete/blokujete moje komentáre na Vašom blogu? Niekto tam tuším potrebuje mať len jednostranné komentáre, však? To viete, ako vraví český prezident Zeman „Kto zabraňuje iným vyslovovať argumenty, dokazuje tým, že sám žiadne argumenty nemá.“ A toto presne u Vás platí, lebo Vašou záľubou je udavačstvo, klamstvo, osočovanie a pokrytectvo. Viem úplne presne, prečo nechcete moje komentáre pod Vašim blogom. Pretože jednak ukazujú pravdu a odhaľujú Vaše pokrytectvo, a jednak sú gramaticky správne. Tým sa teda môžem naozaj pochváliť, keďže som z diktátov mávala vždy samé 1-tky. Teda by som prekazila mienku, ktorú tam o kotlebovcoch šírite, že nevedia gramatiku.“ Niečo vám prezradím, slečna Marcineková. Predovšetkým to, že ja som nezmazal ani jeden váš komentár pod mojimi blogmi. Robia to admini z Denníka N, ktorí mažú vulgárne a urážlivé komentáre. Keby to bolo na mne, verte, že ja by som ich tam ponechal. Každý komentujúci si nimi vystavuje vizitku o sebe, svojich názoroch a spôsoboch. A čo sa týka odvolávania sa na ústavu a slobodu slova, iba toľko. Sloboda každého končí tam, kde začína obmedzovať slobodu iných. Ústava nikomu nezaručuje právo urážať iných a na niektoré veci pamätá dokonca aj trestný zákon.

podpora-a-propagacia

Keď sme pri veciach, ktoré majú potenciál byť v kolízii s platnými zákonmi, dovolím si upriamiť vašu pozornosť napríklad na hanobenie národa, rasy a presvedčenia, podnecovanie k národnostnej a rasovej nenávisti, podpore a propagácii hnutí smerujúcich k potlačeniu práv a slobôd občanov a verejnému prejavovaniu sympatií k fašizmu. Čo myslíte, slečna Marcineková, v akom vzťahu k § 421 a 422 je váš komentár na stránke televízie TA 3 o diele Adolfa Hitlera, Mein Kampf: „je tam kopa múdrych myšlienok a každý, kto si to prečítal, mi dá za pravdu.

mk-a-kom

Od Veroniky Marcinekovej sa však ušlo v minulosti nielen mne, ale aj Ľubošovi Lorenzovi. Veronika sa rozpísala o „pošinutých slniečkároch, zaplatených vymytých mozgoch a antislovenských zmrdoch, ktorí by sa mali čo najskôr vysťahovať“ pridala ešte jeden vulgarizmus, akiste hodný budúcej pani učiteľky, ktorá má učiť deti v krajine, ktorej prezidenta nazýva „Kiska Fixka čo sa stretáva s fašistom Porošenkom a nerešpektuje demokratické voľby.“

o-lorenzovi-p

A pod Ľubošov status nezabudla pridať pre ňu typický komentár.

vm-a-ll

Na YouTube má konto Veronika E, z ktorého pochádzajú jej komentáre pod viacerými videami.

konto-youtube

Pod videom z mojej besedy v Trnave, ktorú moderoval Samo Marec sa Veronike v polemike s niekoľkými nickmi dosť rozviazal jazýček a popísala toho naozaj dosť. Prezradila nám, že radšej bude „sledovať alternatívu aj od mimozemšťanov, ako „pravdu“ od nosatých.“ Čo myslíte, kto sú podľa Veroniky tí „nosatí?“

t-3-p

Ďalej nám prezradila, že „antisemitizmus je bullshit a nonsens, lebo semitskí Židia dávno neexistujú.“ a položila otázku „Prečo sa neučíme na dejepise o tom, z koľkých krajín ich v minulosti vyhnali a povedali im aby sa nikdy nevracali, prečo ich oddávna všetci nenávideli?“ No a dozvedeli sme sa, že „nosatí“ sú pre Veroniku „synonymum pre sionistov.“

t-4-p

Nevzťahuje sa na takéto a podobné výroky náhodou § 423 o hanobení národa, rasy a presvedčenia?

hanobenie-naroda-rasy

Veronika si však aj ďalej išla svoje, spomenula aj mňa, vraj „totalitní psi ako ty či Benčík...,“ prezradila prečo nešla študovať dejepis „lebo by som nemala to srdce učiť prekrútené veci podľa toho ako sa to hodilo víťazom a vtedajším politicky korektným, najmä čo sa týka 2. sv. vojny.“ a opäť spomenula nenávisť k židom.

t-5-p

Židov neobišla ani v tomto komentári. „…Prečo je to skupina, na kt. nemôžeš povedať jedno krivé slovo, aj keby bolo oprávnené? Prečo sa o nich neučíme, z koľkých krajín boli vyhnaní?… Dnes sú vyhladzovaní naši občania oveľa rafinovanejším spôsobom a pod rúškom demokracie a nikomu to tu nevadí. Lebo nie si žid, nemáš pravdu. Ja som osobne nežila za Slovenského štátu, ale zo svedectiev z rodiny som nepočul zlé veci…

v-1-prva-p

Zopakovala aj svoju idée fixe, že mažem jej komentáre, už tradične sa pochválila ovládaním pravopisu a priznala „podporujem Kotlebu.“ Píše, že „právo na slobodu slova, slobodu myšlienok“ považuje za „niečo posvätné,“ ale inokedy neváha iných osočovať a urážať za ich názory.

t-6-p

Dostali sme sa k jednému z vrcholov. Veronika očividne verí, že notoricky známy podvrh cárskej tajnej služby, ktorý je akousi bibliou antisemitizmu, je relevantná informácia: „Prečítaj si prosím Protokoly sionskych mudrcov a potom to porovnaj s dnešnou situáciou vo svete. Sedí to ako r.ť na šerbeľ, pritom to bolo napísané pred vyše 100 rokmi.“ A naznačuje, že sú tu nejakí „ktorí sú ukrytí za štandardnými politikmi a nie sú Slovákmi.“

v-4-a-p

Pod videom Ľuba Bechného z besedy v Prešove sa Veronika prezentovala takto: „Luboš Bechný, ty idiot… Aj ten odpad Benčík si ma blokol… Na stráž, ty pes.“ V ďalšom komentári napísala: „Ani Benčík, ani Havran, ani im podobní podlízaví psi... Slniečkári ako vy, nikdy nič dobré národom nepriniesli, ani neprinesú, len obete (ako je to už teraz v Nemecku) a degeneráciu.“ Sú takéto vyjadrenia na adresu ľudí, o jednu či dve generácie starších, skutočne hodné budúcej učiteľky?

bechny-1bechny-2

Pod videom „A predsa zhanobili Pannu Máriu,“ Igora Cagáňa, správcu rodného domu Jozefa Tisa v Bytči, ktorý natočil napríklad aj video s názvom „Čierny deň Slovenska 29. august 1944,“ mu poďakovala „že ste si zastali kresťanstvo“ a pochválila Antona Čulena, ktorý sa zviditeľnil kandidatúrou za stranu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko do úradu ombudsmana a výrokmi, ktoré pri tej príležitosti vyslovil.

cagan-1-acagan-1b

Pod Cagáňovým videom pridala ešte tento komentár, kde na otázku „Prečo nás kresťanov Židia tak nenávidia? Prečo?“ Veronika odpovedá: „Pre ten istý dôvod prečo ukrižovali Krista.“ Veronika sa síce sama chváli, že dejepis zámerne neštuduje, ale napriek tomu je zvláštne, že sa k nej aspoň na hodinách náboženstva nedostala informácia o tom, že Krista ukrižovali rímski vojaci na rozkaz Pontia Pilata, rímskeho, prefekta provincie Judea.

cagan-2

Na úplný záver ešte Veronikino zvolanie pod videom „Kotlebovci sú bojovníci proti fašistickej praxi,“známej figúrky, Ruda Vaského: „A preto volím Kotlebu :) Heil Vasky!“ Myslím, že k tomu už ani niet čo dodať.

vasky-1

Snáď ešte jeden paragraf trestného zákona o podnecovaní k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.

podnecovanie-k-narod-nezn

Jeden Veronikin komentár, ktorý adresovala nicku, o ktorom si myslela, že ide o mňa: „…lebo mi nemôžeš ani ň. Duševný chudáčik“

t-1

A dve vety z Veronikinho Facebookového profilu z 1. júna 2014.“Ak hovoríš pravdu, stáva sa to súčasťou tvojej minulosti. Ak klameš, stáva sa to súčasťou tvojej budúcnosti.“

1-6-14

Poznámka 19:10

Veronika si ako reakciu na blog upravila konto na YouTube, z ktorého stiahla svoju fotografiu a nahradila ju písmenom V.

tit-sp

Následne uverejnila svoje stanovisko s názvom „Ako to vidím ja,“ v ktorom potvrdila svoj názor na Hitlerov Mein Kampf. Správnosť názoru, že „je tam aj kopa múdrych myšlienok,“ podľa logiky slečny Veroniky potvrdzuje to, že jej komentár sa páči 60 ľuďom.

9-12-16-ta-3 9-12-16

mein-kampf-vOtvorene napísala, že za holokaust sú podľa nej vraj zodpovední aj sionisti a „sionizmus je čisté zlo.“ Potvrdila, že Protokoly sionských mudrcov sú pre ňu hodnoverným prameňom a tvrdo napadla Talmud: „pretože verše Koránu, v ktorých sa káže zabíjať neveriacich, sú oproti Talmudu, ešte maximálne mierumilovné, prosto – slabý čaj.“.

protokoly-v

A priznala aj svoju verejnú podporu strane Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko.

lsns-v

Doplnené 5.4.2017

Pod blogom reagoval Norbert Marcinek, ktorý sa predstavil ako otec Veroniky. Nebudem sa vyjadrovať k primitívnym urážkam, ale dávam pánovi Marcinekovi do pozornosti § 360 trestného zákona, bod 1 a bod 2 – b,e. Snáď mu to pomôže vrátiť sa do reality. Z reakcie je však viac ako zrejmé, kde je základ Veronikiných problémov.

5-4-17%c2%a7-360

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.